Pădurea Colorată. Grădina Paradisului, Baia de Fier

În 2017, Pădurea Dumbrava din satul Poienari, comuna Baia de Fier, județul Gorj, a prins viață. Sute de copaci „au fost condamnați la viață”, așa cum descria un critic proiectul numit: ArtLand „Grădina Paradisului”.

Artistul Mihai Țopescu alături de alți invitați de-ai săi au transformat pădurea într-un loc cu adevărat de poveste. Folosind vopsea ecologică, cu toții au vopsit 500 – 600 de copaci în culori puternice. Scopul acestui proiect a fost acela de a-i face pe oameni să redescopere frumusețea naturii înțelegând-o, iubind-o și mai ales protejând-o.

Proiectul ArtLand a luat naștere în 2017, la ideea artistului vizual Mihai Țopescu. Se numește „Grădina Paradisului” și este un manifest împotriva defrișărilor ilegale de care suferă tot mai mult România.

„Pădurarii marchează copacii cu roșu și îi condamnă la moarte, Mihai Țopescu i-a vopsit în culori și, astfel, copacii au fost condamnați la viață”, spunea un critic de artă.

Cel mai indicat și cel mai sigur e să mergi cu mașina până acolo. Totuși, trebuie să știi că nu există o parcare amenajată.

De asemenea, faptul că mulți oameni nu știu încă despre acel loc, face porțiunea de drum de acolo destul de periculoasă, pentru că, în general, se circulă cu viteză. Iar frumusețea pădurii îi face pe șoferi să frâneze brusc, ceea ce poate cauza accidente.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.