Domeniile Vînju Mare

Vie Vin Vînju Mare a fost înfiinţată prin achiziţionarea a 240ha de plantaţii de viţă de vie în podgoria Plaiurile Drâncei, centrul viticol Vînju Mare de către acţionari români care au crezut întotdeauna că această zonă viticolă este “ïnima ţinuturilor vinurilor roşii din România şi nu numai” cu scopul de a păstra această bogăţie naturală care face posibilă obţinerea de vinuri roşii de cea mai înaltă calitate.Domeniile Vînju Mare 21

Pasul următor în atingerea acestui scop a fost achiziţionarea centrului de vinificaţie din Vînju Mare, modernizarea şi retehnologizarea acestuia prin achiziţionarea de utilaje moderne, din oţel inoxidabil,automatizate care permit prelucrarea strugurilor, producerea si păstrarea vinurilor în condiţiile prevăzute de standardele internaţionale de calitate.

În prezent activitatea este organizată pe trei direcţii: producerea de struguri de vin, producerea de vinuri liniştite şi vânzarea vinurilor.Domeniile Vînju Mare 17

Vinurile sunt produse numai din strugurii atent cultivaţi şi selecţionaţi în cele 4 ferme proprii Oreviţa, Bucura, Nicolae Bălcescu şi Poroiniţa şi sunt vândute atât prin reţeaua proprie de magazine cât şi prin intermediul unor importanţi distribuitori specializaţi şi retaileri (METRO, AUCHAN). În acest mod se asigură trasabilitatea pe întreg lanţul, denumită generic în domeniul siguranţei alimentului “de la fermă la furculiţă” (from the farm to the fork).

Prelucrarea primară a strugurilor se face cu utilaje din oţel inoxidabil şi prese cu presiune programabilă de ultimă generaţie.

Fermentaţia şi păstrarea vinurilor se realizează în rezervoare din oţel inoxidabil cu temperatură controlată.Domeniile Vînju Mare 11

Cea mai recentă modernizare a procesului de producţie a avut loc in anul 2011 prin achiziţonarea de noi utilaje care a permis separarea procesării strugurilor albi si roşii. Această modernizare a fost efectuată prin derularea unui proiect de finanţare din fonduri structurale.

Centrul de vinificaţie este dotat cu instalaţii de îmbuteliere in sticle de 750ml, în sticle de 250ml închise cu capsule metalice tip “Pilfer” si in sistemul “bag-in-box” (sac in cutie).
Din dorinţa de a păstra şi a duce mai departe buna tradiţie a vinurilor deosebite obţinute atât din soiuri autohtone cât şi internaţionale Vie Vin Vînju Mare a derulat in 2007-2013 un amplu program de reconversie/ restructurare pentru replantarea a 225ha.Domeniile Vînju Mare 3

Soiurile de struguri care se găsesc în plantaţie şi vor intra în totalitate pe rod până în 2016 vor fi atât soiuri autohtone: Fetească Neagră, Fetească Regală, Tămâioasă Românească cât şi internaţionale: Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Italian Riesling, Chardonnay.

Mai multe detalii pe http://www.vvm.ro/Galerie foto

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.