Schitul Sfântul Ierarh Modest

Pe vechile meleaguri muscelene, locuri pline de istorie şi legendă, „ţara” lui Seneslau şi totodată fieful primilor Basarabi, ascuns printre frumuseţea dealurilor împădurite, ce se înalţă semeţ către soare, la intrarea în defileul Dâmboviţei, pe drumul ce duce către Târgovişte, se află un mic grăunte de lumină în stadiul de germinare, Schitul Sf. Ierarh Modest-Livada.

La ora actuală Schitul dispune de o clădire cu 7 chilii , casa stăreţească, biblioteca, cancelaria, bucătăria, trapeza, constructii gospodăreşti anexe, si toate celelalte dependinţe necesare viitoarei obsti.  Conditiile înca sunt foarte vitrege mai ales lipsa curentului electric .

Dorinţa părintelui stareţ Modest de a face un Altar de rugă aici, pentru pomenirea sa, a părinţilor şi a bunicilor sai, s-a realizat în anul 2003 dar drumul greu şi strâmt de a pune bazele unei obşti stăruitoare în rugăciune, statornică şi ascultătoare… mai dureaza.

De ce oare, nu mai sunt persoane doritoare de monahism ? Cetăţuia şi un numar restrâns de credincioşi inimosi, depun toate eforturile pentru a prinde din ce în ce mai multă viaţă în această oază a credinţei.

Călătorule, dacă mergi de la Câmpulung Muscel spre Târgovişte, opreşte-te o clipă în satul Coteneşti-Stoeneşti, de unde urcând pe un drum forestier (există un indicator în şosea), ajungi la această mică minune a credinţei şi, pleacă-ţi genunchii, aducând un gând de mulţumire Mântuitorului.

Mica mănăstire ce poartă hramul Sfântului Ierarh Modest, este locul de preumblare al sfinţilor. In liniştea serii, se aud glasuri de rugă unite cu adieri de vânt şi triluri de păsări.

  • Adresa: Mănăstirea Cetățuia Negru-Vodă, Cetățeni, Jud. Argeș, Cod 117240
  • Telefon: 0248/544 000
  • E-mail: cetatuiamuscel@ yahoo.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.