Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti
Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” este un muzeu in aer liber, infiintat in 1936, cu Sprijinul Fundatiei Regale Principele Carol, ca urmare a cercetarilor intreprinse timp de 10 ani de sociologul Dimitrie Gusti si echipa sa. Muzeul gazduieste 346 de monumente de arhitectura traditionala-case, ateliere, biserici, instalatii, cat si o vasta colectie de obiecte etnografice-costume, ceramica, covoare, mobilier, icoane pe lemn si sticla etc.
Pe langa expozitiile anuale in tara si strainatate, care pun in valoare patrimoniul muzeului, acesta organizeaza targuri de mestesuguri traditionale, tabere si ateliere pentru copii, gazduind si festivaluri ale altor nationalitati, dar fiind partener si in alte activitati si evenimente conexe cu specificul muzeului.
Pe malul lacului Herăstrău chiar în mijlocul capitalei României, vizitatorul de pretutindeni are bucuria de a întâlni un „sat” adevărat, cu monumente şi artefacte din sec. al XVII-lea, până la începutul sec. XX; construcţii reprezentative provenite din importante zone etnografie au recăpătat o a doua viaţă la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”.