Manastirea Dridu

Mănăstirea Dridu cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului”este situată în partea de nord-vest a comunei Dridu, în vecinătatea lacului de la Dridu, pe un mal înalt numit malul Busuioc. Pe acest mal s-a găsit la suprafaţă cel mai vechi strat de cultură din sec. al IV-lea î. Ch. În secolul al XV-lea satul devine mănăstiresc pe timpul lui Radu cel Mare.

Mănăstirea a fost înfiinţata in anul 1994 întreaga obste depunând eforturi considerabile pentru finalizarea lucrarilor de pictura si a constructiei chiliilor, fiind ajutati in lucrarea lor de domnul Dumitru Ilinescu şi de soţia acestuia, Stela Ilinescu.. Pictura bisericii este o frescă, în stil bizantin fiind pictată de Dumitru Macovei din Bacău. Biserica are planul în formă de cruce, cu un pridvor deschis pe 6 stâlpi şi trei turle. De asemenea, aşezământul de călugăriţe cuprinde ateliere de pictură pe sticlă şi pe lemn, altele în sculptură, broderie, croitorie, metanii.

[om_gmap zoom=”9″ lat=”44.714861574179686″ lng=”26.471078512840904″ marker=”https://www.trecator.ro/wp-content/uploads/2015/08/17.png” ]

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.