Crama familiei Hetei

Comuna Beltiug este situată în zona climatică a câmpului de Vest. Aceasta se caracterizează printr-o uniformitate teritorială relativă. Clima corespunde tipului climatic blând – moderat continental, cu un regim de temperatură cald (veri calde și de iarnă ceva mai blândă decât în restul țării). Clima oferă condiții avantajoase pentru culturi agricole.

Pivnițele săpate în Dealul Hagau din Beltiug sunt unice în România și reprezintă o dovadă de necontestat a faptului că oamenii din aceste locuri au prețuit întotdeauna vinul și că viața lor a fost împărțită între gospodărie și bolta de vin de pe deal.Crama familiei Hetei

Familia Hetei s-a angajat să facă beciurile din Beltiug cunoscute prin țară și acesta este motivul pentru care sunt reprezentate în etichetele vinurilor. Pivnița familiei a fost construită acum 100 de ani și a fost recent extinsă cu încă 22 de metri, având o adâncime de 33 de metri în prezent. Aici vinurile roșii și o selecție de vinuri albe, în special Chardonnay și Sauvignon Blanc, sunt păstrate în butoaie de stejar.

Proprietari: Laszlo Hetei și Evelina Veiszenbacher
Vinificator: Laszlo Hetei
Branduri de vin: Selecția Familiei și Rezerva Familiei (Familia Hetei)
Medalii obținute: Argint la IWCB 2013 pentru Fetească Neagră 2011 – Selecția Familiei

Medalii de aur la concursuri județene, medalia „Champion” la Concursul Micilor Producători din Transilvania în 2013, cu Tămâioasă românească 2011 Sec – Selecția Familiei.

  • Adresa: Str. Principală, Nr. 611, Beltiug, Jud. Satu Mare, 447040
  • Telefon: +4 0788 754523
  • Tel.: +4 0261 870 090 
  • E-mail: [email protected]
  • Site: www.hetei.ro

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.