Crama Histria

Admirați un răsarit de soare în vie. Un spectacol de lumină și culoare generat de razele ce scaldă marea ca apoi să se oprească asupra butașilor încărcați cu struguri. Ei stau aliniați perfect, îmbrațișând caldura soarelui ce ăi dezmiardă mai mult de 300 de zile pe an. De fapt, de aici pleacă totul, pentru ca briza mării și soarele conferă arome rar întâlnite vinurilor produse din strugurii culeși din aceasta plantație.

Un țipăt de soim și o vulpe care trece printre rânduri. O prepeliță se grăbește să iși ducă puii la adăpost. Natura specifică zonei colinare a Dobrogei în toată splendoarea ei. Alături de mare, marea ce duce dorul zidurilor cetății Histria pe care le scaldă în vechime. O fărâmă de istorie.

Și printre toate aceste frumuseți sunt oamenii. Oameni cu sufletul curat, oameni buni, care încă mai știu să vorbească viei, la fel ca acum 2000 de ani, când îngrijeau – via lui Ciurea. Nu s-a pierdut nimic din aceasta legatură magică. De vrei să o simți, nu trebuie decât să intri printre rânduri, să întinzi mâinile și si atingi frunzele și ciorchinii cu vârfurile degetelor. Vei auzi valurile, vei simți soarele zâmbind în înaltul cerului iar vântul iți va cânta povestea acestor locuri.

Povestea care începe încă din zilele în care zidurile cetății Histria răsunau de cântec și veselie, de versuri meșteșugite și licori magice, toate închinate zeului Dionysos.

Povestea nu începe cu noi. Începe cu o bucată de pământ, cu raze de soare și valurile mării, cu mâini bătătorite de trudă, de vreme rea sau bună, de vânt sau ploaie. Noi doar o continuăm. Adăugam filă cu filă, bob cu bob, picatură cu picatură.

  • Contact:

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.