Mănăstirea Brădițel

Manastirea Braditel este una dintre manastirile de stil vechi din Romania. Manastirea Braditel se afla la 30 de km nord de orasul Piatra Neamt si la 10 km nord-vest de comuna Bodesti, pe Dealul Braditel, la o altitudine de 570 de metri si inconjurata de paduri.

Manastirea Braditel dateaza din anul 1925. In perioada anilor 1927-1930 aici a fost construit un mic paraclis care a fost daramat in anul 1936. In anul 1948 a fost aleasa prima stareta, schimonahia Macaria Samoila si a inceput  sa se puna bazele necesare dezvoltarii vietii monahale in acest loc.

Cutremurul din anul 1977 a afectat grav cladirea Bisericii cea ce impunea constructia uneia noi. Pana in anul 1988, cand s-a inceput constructia actualei biserici, s-au facut numeroase demersuri pentru a obtine aprobarea necesara.

Sfintirea bisericii a avut loc la data de 31 iulie 1995. Biserica este impodobita cu toate cele necesare exercitarii slujbelor divine si detine particele din Sfintele moaste ale mai multor sfinti ierarhi, cuviosi si mucenici.

Manastirea numara in prezent 120 de vietuitoare si este organizata in viata de obste dupa tipicul Sfantului Sava. Ascultarea in viata de obste consta in savarsirea zilnica a celor sapte laude, respectarea mesei de obste precum si desfasurarea activitatilor necesare intretinerii obstei: atelierele de pictura, sculptura si tapiserie, agricultura, cresterea animalelor, etc.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.