Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului Sfântul Mina, Poiana Crăcăoani

Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului Sfântul Mina de lângă Poiana Crăcăoani, este o mănăstire recent înfințată.

Schitul „Adormirea Maicii Domnului” este o manastire de calugari, condusa sub indrumarea staretului protosinghel Movila Irineu.

Sfîntul Mucenic Mina era egiptean de neam iar cu credinţa creştin şi cu slujba ostaş, fiind sub stăpînirea tribunului Fermilian în Mitropolia Cotuanului. Atunci împărăţeau Diocleţian şi Maximian, împăraţi păgîni care au dat poruncă în toate părţile ca, creştinii care nu se vor închina idolilor, să fie munciţi şi omorîţi toţi; încît credincioşii pretutindeni erau siliţi spre jertfe idoleşti.

Atunci fericitul Mina, nerăbdînd să vadă nevoia aceea, nici voind să privească cum se cinstesc idolii cei fără de suflet, şi-a lăsat ostăşia şi s-a dus în munte în pustie, mai bine voind a vieţui cu fiarele decît cu poporul care nu cunoaşte pe Dumnezeu.

Şi umbla din loc în loc prin munţi şi prin pustietăţi, învăţînd Legea Domnului, iar cu postul şi cu rugăciunea curăţindu-şi sufletul său, slujea ziua şi noaptea adevăratului Dumnezeu.

Sfântul Mina este unul dintre cei mai cunoscuți sfinți egipteni din religia creștină. Mina a fost un soldat egiptean în armata romană, martirizat pentru că a refuzat să-și retracteze credința creștină. Data comună a comemorării sale este 11 noiembrie.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.