Catedrala Catolica din Arad

Catedrala Catolica din Arad reprezinta unul dintre cele mai insemnate obiective turistice, fiind considerat de catre aradeni un monument istoric de  referinta pentru intreaga regiune.

Catedrala Catolica din Arad a fost construita intre anii 1902-1904, respectand detaliile stilului renascentist. Coloanele masive sustinatoare a intrarii, frontispiciul si turnul acesteia – toate au fost gandite si analizate cu multa grija de catre arhitectul Emil Tabakovics.Catedrala Catolica din Arad

Turnul catedralei are o inaltime destul de mare, masurand 56 de metri. Acesta reprezinta punctul cheie al intregului ansamblu, fiecare turist fiind impresionat de frumusetea si maretia sa. Intreaga cladire are la baza elemente renascentiste. Din imaginea sa nu lipsesc arcadele si boltele frumos arcuite, precum si vitraliile destul de inalte.

In interiorul acesteia putem admira statuile „Pieta” si „Trinitas”, precum si cateva inscriptii care ne aduc aminte de epoca constructiei sale. Orga sa are o vechime destul de mare, sunetele sale impresionand si astazi intreaga comunitate catolica din Arad.

Bine de stiut:

Catedrala Catolica din Arad se afla situata in Bulevardul Revolutiei, foarte aproape de Teatrul de Stat si de Piata Avram Iancu a localitatii.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.