Cabana Cheia

Cabana Cheia, situata pe versantul nord-vestic al muntelul descris, versant mai cunoscut in randul iubitorilor de munte drept Dosul Builei.

Este singura asezare turistica de acest gen din ansamblul cochetului masiv de piatra, iar pozitionarea sa in adancul muntelui, intre contraforturile Vanturaritei (Claia Stramba si Santinela Cheii), Stogsoarelor si Stogului o transforma in inedit punct de umanizare.

Locul fascinand prin izolare, maretia peisajului de piatra imprejmuitor si bungetele de padure asternute peste povarnisurile Căpățânii.

Iar daca traseele initiale spre acest fost canton silvic necesitau un efort de timp si o cutezanta ce nu statea la indemana oricui (prin sectorul de defileul al Raului Cheia, pe Brana Caprelor, pe creasta, prin Saua Hadarau s.a.), elementul determinant ce a favorizat circulatia turistica mult mai consistenta din ultimii ani spre cabana este dat de tunelul care strapunge Muntele Stogsoare, la o distanta de 30-40 de minute de locul pregatit de oaspeti.

Aceasta strapungere a muntelui s-a realizat in anul 1985 in scopul inlesnirii accesului utilajelor spre bogatul fond silvic tinut secret de meterezele calcaroase.

O data cu instituirea parcului national destinatia initiala a tunelului a disparut, fiind luata de mult mai maleabila „industrie fara fum”, turismul eclipsand destoinica activitate romaneasca de ingenunchere a padurilor carpatice.

Conditii:
– 24 locuri in camere cu 14, 6 si 4 locuri
– Apa la izvor, grup sanitar in exterior
– Se poate prepara mancare si se pot face gratare.

Pret: 30 lei / loc;
campare: 15 lei / zi / cort

Localizare:

Valea Cheia, la intrarea Raului Cheia in Cheile Cheii
– Acces: Rm. Valcea – Satul Cheia 22 km (15 km DN Rm. Valcea – Baile Olanesti si 7 km D.J. Valea Cheia – Satul Cheia); 23 km Satul Cheia – Cabana Cheia pe drum forestier.

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.