Manastirea Dorna Arini

Manastirea Dorna-Arini sau Manastirea Acoperamantul Maicii Domnului, aflat in satul Gheorghiteni (localitatea Dorna Arini, judetul Suceava) este un asezamant monahal de maici. Manastirea Dorna-Arini este ctitorie a IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului. Asezamantul monahal a fost construit in satul natal al ierarhului, pe locul casei parintesti.

Manastirea a fost sfintita pe data de 20 octombrie 2004 de catre Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului si PF Teoctist. Este metoc al Arhiepiscopiei Tomisului.

Frumuseţea plaiurilor bucovinene a fost înnobilată de un ansamblu monahal ce-şi înalţă silueta rugătoare drept sprijin pentru ca Acoperământul Maicii Domnului să se aştearnă şi să-i ocrotească pe cei ce locuiesc, pe cei ce poposesc sau pe cei ce sunt pomeniţi în rugăciunea neîncetată şi smerită a maicilor.
Din Vatra Dornei, spre Piatra Neamţ, la aproximativ 5 kilometrii de staţiune, arinii străjuiesc de o parte şi de alta malurile Bistriţei. Cadrul pitoresc a atras de timpuriu pe viitorii locuitori, care au denumit zona în deplină concordanţă cu ambientul – Dorna Arini.

Continuând drumul pe malurile Bistriţei, trecând prin satele Gheorhiţeni şi Rusca, se ajunge la Broştenii lui Creangă, iar şi mai departe ne aşteaptă Bicazul. Pitorescul farmec al spaţiului este oferit de căpiţele de fân şi de gospodăriile aflate pe dealul Bârnărelului, îmbract spre vârf de o mantie de brazi. În adâncul pământului freamătă apele minerale ale Dornelor, atât de renumite şi căutate pentru binefacerile lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.