Scalinata di Trinità dei Monti, Roma

Scalinata di Trinità dei Monti, cunoscută în limba română sub numele de Scările Spaniole, este una dintre cele mai cunoscute și frumoase atracții turistice din Roma, Italia.

Aceste scări monumentale sunt situate în Piazza di Spagna și se întind de la baza piaței până la biserica Trinità dei Monti, aflată pe dealul Pincian.

Biserica Trinità dei Monti

Scările au fost construite între anii 1723 și 1725, la comanda Papei Sixtus al XII-lea, și au fost proiectate de arhitectul Francesco de Sanctis. Ele sunt compuse din 135 de trepte largi și regulate, dispuse într-o formă elegantă și armonioasă, care se împlinește într-un design grandios și spectaculos.

La baza scărilor se află celebrul Barcaccia, o fântână în formă de barcă, realizată în 1627 de Gian Lorenzo Bernini și de fiul său, Pietro Bernini. Această fântână este unul dintre cele mai cunoscute exemple de artă barocă și reprezintă o barcă semi-scufundată, care amintește de inundațiile Tibrului din 1598.

Scările Spaniole sunt adesea asociate cu atmosfera vibrantă și elegantă a Romei și au devenit un loc iconic pentru turiști și localnici deopotrivă.

Ele sunt adesea folosite pentru evenimente publice și ceremonii și sunt mereu înconjurate de o atmosferă animată, fiind un loc preferat pentru a te bucura de priveliștea splendidă și pentru a te relaxa în inima orașului etern.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.