Castelul Sant’Angelo, Roma

Castelul Sant’Angelo, cunoscut și sub numele de Mausoleul lui Hadrian, este un monument istoric impresionant situat pe malul râului Tibru în Roma, Italia.

Construcția sa a început în anul 135 e.n., la comanda împăratului roman Hadrian, ca mausoleu pentru el și familia sa, și a fost finalizată în anul 139 e.n.

Inițial, castelul a servit ca mormânt pentru împăratul Hadrian și pentru împărăteasa sa Sabina, dar în timpul Evului Mediu a fost transformat în fortăreață și apoi în castel papal. Castelul a fost extins și fortificat de mai multe ori de-a lungul istoriei, devenind un punct strategic important pentru apărarea orașului Roma.

Una dintre cele mai caracteristice caracteristici ale castelului este mausoleul în sine, o structură masivă de formă circulară, construită din travertin și marmură. În partea superioară a mausoleului se află o terasă circulară, de unde se poate admira o panoramă superbă asupra orașului Roma și a râului Tibru.

Castelul Sant’Angelo este, de asemenea, cunoscut pentru pasajul subteran care îl leagă de Vatican, cunoscut sub numele de Passetto di Borgo. Acest pasaj a fost folosit de papi în timpul invaziilor și a fost adesea un loc de refugiu în timpul atacurilor.

Astăzi, Castelul Sant’Angelo este deschis pentru public și găzduiește un muzeu care prezintă istoria sa bogată și expoziții de artă și artefacte istorice.

Este, de asemenea, unul dintre cele mai populare puncte turistice din Roma, atrăgând mii de vizitatori în fiecare an cu frumusețea sa arhitecturală și istoria sa fascinantă.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.