Castelul din Assos, Cefalonia

Assos este, fără îndoială, una dintre cele mai spectaculoase atracţii ale Kefaloniei. Cuibărit într-un golf în formă de potcoavă, pe coasta de vest a insulei, acest loc pitoresc şi-a păstrat nealterate farmecul şi aerul liniştit.

Castelul Assos , construit în perioada dominației venețiene, în secolul XVI, mai precis 1584, de către arhitectul italian Marino Gentilini . Castelul a fost gândit să protejeze insula împotriva atacurilor otomane și a piraților, alături de castelul Saint George din Kefalonia. În 1684, venețienii au preluat insula Lefkas, Lefkada de la turci, iar castelul Assos și-a pierdut încet-încet din importanța strategică. În secolele următoare castelul a rămas fără rol militar. Din 1920, devine închisoare, iar la sfârșitul celui de-al doilea război mondial, aici sunt închiși prizonieri politici; ei cultivau aici viță de vie și măslini, dar după cutremurul major din 1953, populația părăsește castelul, lăsând în urmă multe ruine.

Astăzi castelul se poate vizita, fără taxă de intrare, după o plimbare frumoasă pe o alee ce șerpuiește din dreapta parcării.

Pe drumul de la Argostoli spre Fiscardo, coborând dealul, ţi se înfăţişează un mic Rai pe pământ. Pe un promontoriu, dominând întregul peisaj, se înalţă mândră fortăreaţa Assos, construită de veneţieni în 1584, pentru a proteja insula de atacurile duşmanilor. Promontoriul este unit cu insula print-o limbă îngustă de pământ, pe care sunt construite căsuţe pitoreşti.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.