Ruinele cetății Trapezitsa, Veliko Tarnovo, Bulgaria

Cetatea Trapezitsa este a doua cea mai importanta cetate din Veliko Tarnovo, denumita inainte “Gloriosul oras Trapzitsa”.

Aflata pe dealul cu acelasi nume, cetatea cuprindea multe biserici si spatii de locuit. Numele sau face referire la forma pe care o are fortificatia, asemanatoare cu cea a unui trapez.

In secolul al XX-lea, cand au fost efectuate ample sapaturi arheologice, au fost descoperite urmele a nu mai putin de 17 biserici. Printre ele se afla si Manastriea Sf. Ivan Rilski, care a adapostit moastele acestui sfant pentru 300 de ani.

Dealul Tsarevets este situat in Veliko Turnovo, un oras cu mai mult de cinci secole de istorie, iar cetatea sa a fost principala fortareata a capitalei bulgare vechi. A fost construita in secolul al IX-lea.

Puteti vedea ruinele cetatii orasului antic, unde s-au situat palatul regal, sala tronului, si Patriarhia.

Optand pentru excursii organizate te poti plimba si cunoaste frumusetea si maretia acestei opere arhitecturale in timpul zilei.

Daca decideti sa stati in oras peste noapte, s-ar putea sa fiti norocosi si sa va bucurati de un sunet magnific si un spectacol de lumini.

Spoturile speciale colorate lumineaza ruinele cetatii, iar muzica dramatica va va ajuta sa simtiti maretia si importanta istoriei Bulgariei.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.