Cetatea Tsarevets din Veliko Târnovo

Daca ajungeti in vacanta in Veliko Tarnovo, puteti incepe prin a explora Cetatea Tarevet. Aceasta citadela in ruine a fost nucleul celui De-al Doilea Tarat Bulgar, cand familia regala isi avea aici curtea.

Cele mai impresionante vestigii sunt zidurile de aparare cu creneluri, precum si complexul patriarhal renovat, cu turnul sau cu clopot. Dupa cateva minute, veti vedea pe stanga principalele complexuri muzeale din oras.

Cetatea Tsarevets (Крепость Царевец), o fortăreață impresionantă care veghează de secole deasupra orașului Veliko Târnovo, fosta capitală a Țaratului vlaho-bulgar în perioada 1185 – 1393.

Tsarevets este o cetate medievală din nordul Bulgariei, situată pe un deal stâncos de 206 metri din orașul Veliko Tarnovo.

Cele mai vechi dovezi ale prezenței umane de pe deal datează din mileniul II î.Hr. Prima mențiune despre Cetatea Tsarevets apare în anul 1190.

După rebeliunea vlah-bulgară și înființarea celui de-al doilea imperiu bulgar cu capitala la Veliko Tarnovo, cetatea a devenit cea mai importantă din Bulgaria, adesea comparată cu Roma și Constantinopol.

În anul 1393, fortăreața a fost asediată de forțele otomane timp de trei luni și incendiată, marcând căderea Imperiului Bulgar.

Cetatea are trei intrări, una principală în partea estică a delalului și două în partea nordică și sudică.

Restaurarea Cetății Tsarevets a început în anul 1930 și a fost finalizată abia în 1981, an în care s-a marcat cei 1300 de ani de la înființarea statului bulgar.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.