Schi ghetarul Stubai

Locul numarul unu in chestiuni de ospitalitate fata de copii si familii: Ghetarul Stubai a fost numit la clasificarea anuala a ADAC SkiGuide 2011 ca fiind „regiunea de schi din Alpi cea mai primitoare pentru familii“. Hotaratoare au fost aspectele precum supravegherea extraordinara a copiilor in BIG Family Ski-Camp inclusiv gradinita si restaurant pentru copii, numarul partiilor usoare si late si pretul skipass-ului. Copiii sub zece ani schiaza gratuit pe ghetarul Stubai daca sunt insotiti de un parinte care plateste skipass-ul.

Regiunea de schi cea mai mare de pe un ghetar din Austria, chiar din fata portii orasului Innsbruck, ofera pe cele 700 de hectare 110 kilometri de partii de toate gradele de dificultate – printre altele pista Comfort deosebit de lata pentru familii si schiori peste 50 de ani. In snowpark-ul MoreboardsStubai Zoo, care se numara printre cele mai bune din Europa, se intalnesc amatorii de snowboard si free din intreaga lume.

Pe langa o sumedenie de aventuri montane, pe ghetarul Stubai se asigura si deliciul culinar: In restaurantul Eisgrat se produc specialitati din paste fainoase in cea mai inalta manufactura de paste din lume. Iar in restaurantul Schaufelspitz practicantii sporturilor de iarna se asteapta la senzatii culinare de varf.

Sirul de evenimente se sarbatoreste in Stubai in stilul festivalului de bere din octombrie, Oktoberfest: Pe 15 si 16 octombrie, la „O’zapftis“, gastronomia din ghetar isi coloreaza decorurile in alb-albastru, iar cepul la butoiul de bere se da la 2.900 metri, in timp ce diferite formatii canta live muzica asemanatoare celei de la festivalul berii din octombrie. Din 21 si pana in 23 octombrie are loc pentru a treia oara deschiderea snowpark-ului „MoreboardsStubai Premiere“, o competitie colorata de snowboard in Stubai Zoo.

Din 3 pana in 6 noiembrie evenimentul de testare SportScheckGletscherTestival ofera cea mai mare testare de materiale din Alpi: Aici se prezinta peste 3.600 de articole pentru sporturile de iarna. Fanii schiului de tura pot pe 12 si 13 noiembrie si in luna mai 2012 sa se instruiasca cu privire la avalanse in tabara SAAC Basic Camp. Pe 4 februarie are loc festivalul vinului Wein & Gourmet cu someliera Ikone Paula Bosch – un eveniment cu totul deosebit. Cele mai bune vinuri si un meniu din 5 feluri pentru degustarea de vin vor fi servite apoi in restaurantul Schaufelspitz.

Date Tehnice:

  • Elevation info: 1697 m – 3212 m (Difference 1515 m)

Dificultate partii km:

  • albastru – 19 km
  • rosu – 15 km
  • negru – 4 km

Preturi:

  • Adulti 47 euro/zi
  • Adolescenti: 30 euro/zi
  • Copii: 23 euro/zi

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.