Schi ghetarul Solden

Arhitectura fascinanta a noii telegondole Gaislachkoglbahn din Solden are sansa de a deveni o noua emblema pentru Otztal. Pentru cele trei statii (in vale, la mijloc si de varf) biroul de arhitectura Johann Obermoser din Innsbruck a prevazut imbracarea scheletului elegant cu ondulatii, din otel, cu folie transparenta rezistenta la rupere.

Astfel se poate privi inauntru si in afara. Privelistea din munti nu mai este deformata pentru schiori, nici atunci cand trebuie putin sa astepte. Dar si timpul de asteptare se scurteaza imens cu noua telegondola Gaislachkoglbahn, de fapt gondolele cu opt locuri parcurg distanta de la statia din vale de la 1.363 metri pana la statia din mijloc la 2.174 metri in doar 6,7 minute. Pe aceasta portiune pot fi transportate acum 3600 de persoane pe ora. De la statia de mijloc spre statia din varf la 3.040 metri circula unsprezece gondole cu locuri pentru 28 de persoane, distanta pe care o parcurg in 5,5 minute, iar capacitatea pe ora este de 1400 de persoane. 

Bine inteles ca cele trei noi statii ofera si tot confortul modern, cum ar fi scari rulante sau lifturi in locul scarilor obositoare. La statia din mijloc fereastra de 190 metri patrati ofera o panorama grandioasa. Iar la statia de pe varf, platforma pentru privelistea BIG3 si restaurantul TreMilla sunt doar la cativa pasi distanta. Prin BIG3 se denumesc in Otztal cele trei varfuri de peste trei mii de metri: Gaislachkogl, Tiefenbachkogl si Schwarze Schneid. Cele trei apartin de regiunea de schi care cuprinde 150 kilometri de partii. Cea mai lunga partie este iarna de 15 kilometri si are o diferenta de nivel de peste 2.000 metri.

Distractia schiului pe ghetar incepe la „Maxxx Mountain Gletscherstart“, evenimentul de start de pe ghetar, din 7 pana in 9 octombrie, cu testari de schiuri si snowboard si muzica live. La party-ul Gletscher Solden Party distractia incepe din 15 octombrie pana in 12 noiembrie in fiecare sambata pe scena de zapada direct pe ghetar. Toti fanii de schi isi intorc privirea si in acest an spre Solden, atunci cand echipa de cupa mondiala a schiului alpin stationeaza pe ghetarul Rettenbach pentru deschiderea oficiala a sezonului din 21 pana in 23 octombrie.

Date Tehnice:

  • Elevation info: 1350 m – 3340 m (Difference 1990 m)

Dificultate partii km:

  • albastru – 70,2 km
  • rosu – 44,6 km
  • negru – 29,4 km

Preturi:

  • Adulti 53 euro/zi
  • Adolescenti: 32 euro/zi
  • Copii: 29 euro/zi

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.