Stațiunea Salzburg, Austria

Cel de-al patrulea mare oras al Austriei, orasul Salzburg este renumit din punct de vedere cultural si al frumusetilor naturale, care devin in acelasi timp locul de deschidere spre partii de schi importante in Alpi.

Renumit datorita compozitorului din secolul al XVIII-lea Wolfgang Amadeus Mozart, dar si datorita filmului ‘Sunetul Muzicii’, orasul Salzburg ofera turistilor posibilitatea de a se delecta cu locuri deosebite atat in sezonul cald cat si in cel rece.

Avand o clima temperata, orasul este perfect pentru a scapa de caldura verilor toride si pentru a te bucura de zapada in Alpi, situandu-se la nord de acesti munti. Astfel, Salzburg ofera posibilitatea celor mai sportivi dintre turisti sa petreaca cateva zile relaxante batand cararile muntilor Untersberg, Moenchsberg si Kapuzinerberg, cei mai apropiati de oras.

Totodata insa, el ofera posibilitatea celor care prefera sa faca o incursiune in viata culturala si istorica a Salzburgului sa viziteze numeroasele atractii turistice, atat din cele 24 de districte centrale, cat si din cele 3 districte extra urbane.

Printre atractiile turistice cele mai vizitate ale Salzburgului se numara casa memoriala Wolfgang Amadeus Mozart, casa in care a locuit acesta, dar si catedrala Salzburg, biserica Franciscana, Manastirile Nonnberg si Sf Petre (St. Peter), castelul Hohensalzburg si Palatul Rezidential.

Daca decizi sa te aventurezi putin in afara „Orasului Vechi”, vei putea admira locurile unde s-a filmat „Sunetul Muzicii”, si anume palatul si gradinile Mirabell, dar si alte locatii in care s-a turnat filmul, acestea fiind oferite ca si tururi optionale la achizitionarea unui pachet turistic complet.

Descoperirea farmecului orasului se face prin diverse activitati care se pot intreprinde in Salzburg, dar cel mai bine este sa pornesti pe jos intr-un periplu plin de culoare si savoare istorica.

Micile strazi ale orasului iti vor conduce pasii spre o strada strabatuta de turisti si localnici, de-a lungul careia se poate admira farmecul neatins de modernitate al vechiului oras: Getreidegasse. Aceasta strada gazduieste nu numai magazine si cafenele unde poti savura o cafea sau o bautura racoritoare in mijlocul unei zile insorite de vara, dar si casa in care s-a nascut compozitorul Wolfgang Amadeus Mozart, pe care o poti vizita in momentul in care admiratul vitrinelor cu exponate traditionale devine un pericol pentru bugetul alocat sejurului in Salzburg.

Daca dorestii insa sa degusti din arta muzicala a orasului, perioada cea mai propice pe care o poti alege pentru a vizita orasul Salzburg este in lunile iulie si august, cand are loc Festivalul Salzburg.

Acesta a luat fiinta in anul 1920, datorita lui Hugo von Hoffmansthal, Max Reinhardt si Richard Strauss si de atunci gazduieste concerte, muzica de opera si piese de teatru. Cu toate ca Festivalul Salzburg a trecut prin diverse schimbari de-a lungul timpului, ceea ce nu s-a schimbat nici pana acum, in aproape un secol de existenta, este faptul ca, in fiecare an, se canta in fata catedralei din Salzburg melodia „Jedermann” („Fiecare om”).

Cu o deosebita activitate culturala, orasul natal al lui Mozart ofera turistilor posibilitatea de a lua o parte din aceasta cultura acasa, prin doua produse specifice diametral opuse: muzica si arta culinara. Muzica lui Mozart in special, dar si cea cantata la concertele din timpul Festivalului Salzburg, poate fi gasita pe CD-uri in Muzeul care poarta numele compozitorului, in timp ce figura acestuia ofera culoare artistica unei delicioase ciocolate cu martipan care este specifca acestui oras.

Pentru a ajunge insa in acest oras in care cazarea se face in hoteluri ieftine, pentru cei care doresc un sejur confortabil, dar nu neaparat extravagant, este important de stiut ca se poate apela la diverse rute turistice.

Insa cea mai rapida este cea directa, Bucuresti – Salzburg, pe cand rutele cu escala, desi mai lungi, pot deveni rute care sa iti ofere un sejur in Viena sau Frankfurt.

Indiferent de ruta pe care o alegi, aeroportul Wolfgang Amadeus Mozart din Salzburg, aflat la 4 km de centrul orasului, pare ca este o poarta deschisa spre o lume noua, civilizata si plina de farmec.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.