Orașul Cambridge

Cambridge e un oras istoric, aflat la circa 80 km nord de Londra, casa a celebrei universitati cu acelasi nume, unul dintre cele mai cunoscute locuri de invatamant din intreaga lume.

Orasul a fost fondat in 1209 iar studentii universitatii constituie aproape 20% din populatia de 123.000 de locuitori. Dupa ce faci turul universitatii, vei dori sa faci o plimbare cu barca pe River Cam, sa vizitezi muzeul Fitzwilliam, cu multe lui colectii de antichitati, sau sa faci o plimbare pe Mathematical Bridge, podul despre care se spune ca o mai frumos decat cele din Venetia.

Cambridge, una dintre cele mai cunoscute universități din lume, a fost fondată la mijlocul secolului al XIII-lea, iar în prezent se mândrește cu aproximativ 10.000 de studenți. În Evul Mediu, studenții erau trimiși la universitate încă de la vârsta de 14 ani, iar după trei ani câștigau titlu de ”maestru în gramatică”, iar după alți patru ani deveneau ”maeștri în arte”.

Colegiile erau împărțite în funcție de tradiția monastică, cu superbe curți interioare, o sală de mese și o capelă. Cum aceste clădiri sunt mai degrabă instituții de învățământ decât muzee, în timpul examenelor, turiștii nu pot intra în edificii.

O plimbare cu barca pe râul Cam este o experiență de neratat. Râul de peste 64 de kilometri trece prin mijlocul orașului și oferă peisaje superbe fără a fi nevoiți să vă obosiți cu plimbatul.

Cel mai vechi colegiu din Cambridge, fondat în 1284, este și cel mai mic. Holul său principal și depozitul în partea sudică a Curții Vechi sunt singurele părți care au mai rămas din secolul al XIII-lea. Printre cei care au studiat aici se numără Cardinalul Beaufort, chimistul Henry Cavendish și poetul Thomas Gray. Nu ratați vitraliile colorate din capelă, importate din Munchen în 1850.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.