9/11 Memorial Pools, New York

Piscinele Memorial 9/11 sunt două fântâni arteziene situate în parcul Memorialul Național 9/11, la locul unde se aflau turnurile gemene World Trade Center în Lower Manhattan, New York. Fântânile au fost construite pentru a comemora victimele atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001, care au ucis peste 3.000 de oameni în World Trade Center, la Pentagon și la Shanksville, Pennsylvania.

Fiecare fântână are o dimensiune de 1,4 hectare și o adâncime de 10 metri. Ele sunt construite din granit și au margini sculptate cu numele celor aproape 3.000 de victime ale atacurilor teroriste. Pe marginea fiecărei fântâni se află o platformă de observare, care oferă o priveliște panoramică a zonei și a orașului.

În plus, Memorialul Național 9/11 include și un muzeu memorial situat sub fântânile arteziene. Muzeul conține exponate care documentează evenimentele din 11 septembrie 2001, inclusiv fotografii, filme, obiecte personale ale victimelor, precum și informații despre istoria și contextul evenimentelor.

Construcția Piscinelor Memorial 9/11 a început în 2006 și a fost finalizată în 2011, la zece ani după atacurile teroriste.

Fântânile arteziene sunt un loc important de adunare și comemorare pentru cei care își amintesc de atacurile teroriste din 11 septembrie și pentru cei care doresc să cunoască mai bine istoria acestor evenimente tragice.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.