Parcul național Niagara, New York

Parcul de Stat Niagara Falls este situat în partea de nord-vest a statului New York, la granița cu Canada. Este un parc național care se întinde pe o suprafață de aproximativ 400 de acri și este administrat de Comisia Parcului de Stat Niagara Falls.

Parcul a fost înființat în 1885 și este cel mai vechi parc de stat din America. Acesta este o destinație turistică populară, atrăgând milioane de vizitatori în fiecare an. Cele trei cascade mari care se găsesc în parc sunt Horseshoe Falls, American Falls și Bridal Veil Falls.

Horseshoe Falls este cea mai mare dintre cele trei cascade, cu o lățime de peste 2.600 de picioare și o cădere de peste 170 de picioare. Acesta este situat pe partea canadiană a râului Niagara, dar este vizibil și din partea americană a parcului.

American Falls este cea de-a doua cea mai mare cascadă din parcul de stat Niagara Falls, cu o lățime de aproximativ 1.060 de picioare și o cădere de aproximativ 180 de picioare. Această cascadă este situată pe partea americană a râului Niagara și este adesea văzută împreună cu Horseshoe Falls în peisajul spectaculos al Parcului de Stat Niagara Falls.

Bridal Veil Falls este cea mai mică dintre cele trei cascade și este situată între Horseshoe Falls și American Falls. Ea are o lățime de aproximativ 56 de picioare și o cădere de aproximativ 78 de picioare.

În afară de cele trei cascade, Parcul de Stat Niagara Falls oferă și alte atracții turistice, cum ar fi Maid of the Mist, un iaht care oferă turiștilor o experiență apropiată de cascade, precum și turnul Observatorului Niagara, de unde vizitatorii pot admira priveliști impresionante ale cascadei și ale împrejurimilor.

Parcul de Stat Niagara Falls este o destinație turistică populară, cu multe atracții și activități pentru vizitatori de toate vârstele.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.