Statiunea Izvoare, Maramures

Statiunea Izvoare situata la 926m altitudine (27 km de la Baia Mare, pe DJ 183), pe un platou vulcanic, inconjurat de brazi, sub varful Ignis, in partea de SV a Muntilor Gutai, este o statiune climaterica si de schi.

Partia de ski Cora are un grad de dificultate mediu, lungimea de 730m, diferenta de nivel de 125m si nu beneficiaza de iluminare nocturna si zapada artificiala. Altitudinea la plecare este de 1.025m, iar la sosire de 890m si este deservita de teleschi. Statiunea Izvoare, Maramures Partia de ski Poiana Soarelui are un grad de dificultate mic, lungimea de 365m, diferenta de nivel de 50m si beneficiaza de iluminare nocturna, dar nu si de zapada artificiala. Altitudinea la plecare este de 1.025m, iar la sosire de 950m, este si ea deservita de teleschi.

Partia de ski Brazi are un grad de dificultate mic, lungimea de 250m, diferenta de nivel de 35m si nu beneficiaza de iluminare nocturna si zapada artificiala. Altitudinea la plecare este de 910m, iar la sosire de 880m si este deservita de teleschi.

Pentru iubitorii muntelui, posibile trasee sunt: cabana Runcu-Piesca, sub culmea Plesca Mare, si cheile TataruJui, singurul defileu din tara format in roca de andezit (pe poteca, 3-3 1/2 ore) ;tinovul” Taul lui Dumitru” si varful Breaza (pe poteca, 1 -2 ore) ;varful Ignis (pe poteca, 1-2 ore), cu interesante stanci antropomorfe;pasul Paltin, Izvorul lui Pintea, varful Gutaiul Mare (pe poteca, 5-6 ore).

Statiunea Izvoare are un climat tonic, stimulent, bogat in radiatii ultraviolete si cu o ionizare accentuata a atmosferei, cu conditii excelente de odihna si de recuperare, oferind posibilitatea unei evadari din stresul si aglomeratia urbana.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.