Plaja Vadu, Constanța

Puteti ajunge in Vadu din Constanta pe drumul spre Navodari, treceti pe langa Petromidia. Apoi mergeti spre Corbu (29 km din Constanta), de acolo fiind legatura directa cu Vadu (inca 10 km).

E aproape capat de linie la Vadu, asa ca nu va asteptati la cine stie ce trafic in zona aia. Asadar, in total drumul Constanta – Vadu e 39 de Km.

La Vadu te poti bucura intr-adevar de mare, fiindca este un loc putin cunoscut, ai mici sanse ca acolo sa intalnesti pe cineva care sa te mai fi vazut vreodata. Din sat, mai sunt cam 5 km de mers pe un drum 2/3 betonat prin campie pana te apropii de plaja.

Imediat la iesirea din sat o sa observi o fabrica inchisa (Intreprinderea de Metale Rare – IMR), o ramasita a mastodontului industrial comunist roman. Iar pe drum se vede si ce a ramas din lacurile ce foloseau fabricii.

Drumul care merge spre plaja se bifurca spre finalul lui, un drum facand stanga. Acesta merge spre Periboina (sau Piriboina, am vazut ambele variante), unde e un pod si canal deversor. Drumul spre Periboina (aprox 22 km) are un singur sens; daca vine o masina din sens opus va trebui sa traga unul mai pe margine pentru a permite trecerea.

Periboina e un loc unde o sa aveti pe o parte apa dulce, din Lacul Sinoe, iar in cealalta parte va fi marea. Grindul Periboina e de fapt limba de pamant mai ridicata, de-a lungul tarmului, ce ne conduce in acest loc.

De la Periboina nu mai aveti voie sa treceti cu masina, Delta are regim special. Dar de aici e simplu, treceti podul si dupa aproximativ 7-8 kilometri ajungeti la Gura Portitei.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.