Stațiunea Acantilados de Los Gigantes din Tenerife

De la mare, din aer sau de pe uscat… Stâncile Los Gigantes din Tenerife sunt una dintre bijuteriile naturale pe care insula le oferă și dacă ai ajuns în Insulele Canare, nu ar trebui să ratezi o excurise pentru observarea balenelor, scuba diving.

La capătul vestic al insulei, între municipalitățile Buenavista del Norte și Santiago del Teide, se află stâncile Los Gigantes. Acești ziduri imense de rocă vulcanică se află în Parcul Rural Teno și alcătuiesc unul dintre cele mai faimoase peisaje din Tenerife.

Guanches, aborigeni din Insulele Canare, se refereau la Los Gigantes drept „zidul iadului”, deoarece credeau că aceste stânci marcau sfârșitul lumii. Mai mult, forma abruptă a muntelui care amintește de figurile umane nu a făcut decât să întărească această idee.

Pereții verticali ai stâncilor din Los Gigantes au o picătură vertiginoasă care se vede din mare și de pe continent. Înălțimea stâncilor depășește în unele puncte 600 de metri! Culoarea închisă a pereților și coloanele de lavă solidificate fac din Los Gigantes un peisaj natural unic în Tenerife.

Fundul mării Los Gigantes are abia 30 de metri adâncime și este destul de greu de accesat, motiv pentru care găzduiește o mare diversitate biologică: alge calcaroase, coral negru, bureți și multe altele.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.