Belvedere Pico de los Pozos, Gran Canaria, Spania

Pentru a aprecia esenta unui loc si a absorbi atmosfera acestuia, nu exista nimic mai bun decat sa ajungi la punctul cel mai inalt.

În Gran Canaria acesta este punctul de belvedere Pico de las Nieves chiar în centrul insulei. La 1.949 de metri deasupra nivelului marii, privirile neîntrerupte asupra Rezervei Biosferei UNESCO, cu numeroasele sale văi adânci și creste ascutite acoperite de vegetație și încoronate cu rocile spectaculoase.

O oază de pinii care au fost plantați în anii 1950 la Los Llanos de la Pez și Pargana, precedă marea albastră a Oceanului Atlantic. Între ele se află un peisaj montan care marchează relieful insulei.

Trei bazine imense domină peisajul de aici, erodate în decursul secolelor de apă care a erodat vârful central încă din perioada Pliocenă, precum și materiale aruncate de colapsul ulterior al vulcanului Roque Nublo.

Un citat al antropologului francez René Verneau din secolul al XIX-lea defineste varful astfel: „Este sculptat în fiecare sens de adâncituri adânci şi făcut acuminat de vârfuri vulcanice… Este un loc atât de chinuit, cu rocile sale mari şi negre şi cu crăpături imense care se varsă în toate direcţiile, şi ar arăta şi mai sălbatic dacă nu ar fi acoperit aproape în întregime de vegetație”.

Acest peisaj deține mari repere geografice precum Roque Nublo, Roque Bentayga, El Fraile, Llanos de la Pez y Pargana, precum şi Caldera de Tejeda şi craterul Tirajana.

Îşi datorează numele apropierii de trei puțuri care au fost construite la începutul secolului al XVII-lea, cu scopul de a stoca zăpada care a căzut în timpul iernii. Două dintre acestea au fost restaurate și sunt deschise pentru vizitatori.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.