Ghid turistic Samoa

O destinatie de vacanta cu adevarat spectaculoasa, Samoa, o tara insulara situata in sud-vestul Oceanului Pacific, este formata din doua insule principale, Upolu si Savaii separate de stramtoarea Apolima. Capitala tarii se afla la Apia, oras situat in nordul insulei Upolu.

Primele contactele cu europenii s-au produs la inceputul secolului XVIII, dar colonizarea efectiva s-a instalat un secol mai tarziu. La sfarsitul secolul XIX, ca umare a declansarii unui razboi civil, arhipelagul samoanez a fost impartit in doua, partea vest a revenit germanilor, in timp ce insulele din est au intrat sub controlul americanilor, sub denumirea de Samoa Americana. La sfarsitul celul de-al doilea razboi mondial, insulele de vest au fost preluate de Noua Zeelanda, statul pe care il pastreaza pana in anul 1962, cand Samoa devine stat independent.

Insula Upolu, cu peisajele sale unice a reprezentat un refugiu, dar si o sursa de ispiratie pentru celebrul scriitor Robert L. Stevenson, autorul romanului Insula Comorii. Casa sa de la Vailima (Upolu), astazi tarnsformata in muzeu, este una dinte principalele atractii turistice ale insulei. Upolu este cea mai dens populata dintre insulele samoaneze, gazduind trei sferturi din totalul celor 200.000 locuitori. Daca v-ati numarat printre fanii serialului Survivor, acesta este un motiv in plus sa alegeti Upolu ca destinatie de vacanta, avand in vedere ca aici s-a filmat unul dintre sezoanele celebrului serial.

Insula Savaii, sau „Insula Mare”, este inzestrata cu cele mai frumoase plaje dar si cascade spectaculoase, paduri tropicale, un loc ideal pentru turistii aflati in cautarea unei destinatii turistice de vis. Plimbati-va cu yachtul sau pur si simplu relaxati-va la umbra unui palmier, savurand un cocktail, iar daca sunteti un spirit aventuros, porniti in explorarea acestor insule de o frumusete aparte. Nu ezitati sa va programati vacanta in septembrie, cand are loc cel mai mare festival din sudul Pacificului – Teuila Festival, ocazie cu care puteti participa la spectacole de dans si muzica traditionala, in timp ce festivalul Fautasi ii asteapta pe toti amatorii de intreceri cu barca dar si pe pasionatii de tatuaje. Pentru mai multa savoare, vizitati Apia, cu cascadele sale impresionante de la Falefa, dar si vulcanii Mauga Silisili sau Metavanu, unde craterele vulcanice reprezinta un adevarat spectacol al naturii. Daca vreti sa cunoasteti obiceiurile localnicilor colindati targurile de artizanate dar si pietele de legume si alimente, unde va puteti procura produse proaspete. Cultura si traditiile localnicilor sunt cel mai bine pastrate in acesta parte a tarii, cunoscuta in limbaj local Fa’a Samoa, si defineste stilul de viata specific societatii traditionale, unde legaturile de familie sunt evidente.

Indiferent ca alegeti Samoa ca destinatie de vacanta pentru plajele minunate sau pentru peisajele montane, fie ca optati pentru croaziere sau doriti sa va bucurati de cateva zile de vacanta linistita unde doar valurile oceanului sa se auda, atunci Samoa este destinatia ideala pentru voi.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.