Ghid turistic Nicaragua

Nicaragua este o tara din America Centrala, care are iesire la Marea caraibilor in est si la Pacific in vest. Tara se invecineaza cu Costa Rica in sud-est si cu Honduras in nord-vest.

Nicaragua este cea mai mare tara din America Centrala, cu o suprafata de 130.373 de km patrati. Capitala tarii se afla la Managua, unde traieste un sfert din populatia totala a tarii, acest lucru facand din Managua al doilea oras ca marime din America Centrala si o zona metropolitana.

Nicaragua este impartita in mai multe regiuni. Capitala tarii, Managua, alaturi de imprejurimi, formeaza cea mai populata regiune din tara. In Nicaragua Caraibiana veti intalni o cultura bogata, formata din elemente nicaraguene, caraibiene, indiene si Garifuna. Aceasta imbinare de culturi va vor face sa credeti ca va aflati intr-o alta tara, chiar daca este doar o regiune separata. In regiunea nordica puteti vizita fabricile de tigari sau culturile de cafea. O alta regiune, coasta de nord a Pacificului, de afla la imbinarea a doua placi tectonice, din acest motiv fiind o zona cu o activitate vulcanica intensa. In regiunea Rio San Juan se afla El Castillo si Insulele Solentiname. Coasta de sud a Pacificului este incadrata de Oceanul Pacific si de Lacul Nicaragua. Aceasta este o regiune faimoasa pentru surf, petreceri si excursii cu motocicleta in jurul Insulei Ometepe.

Cele mai importante orase din Nicaragua sunt Managua, Leon, Chinandega, Granada, Esteli, Matagalpa, Jinotega, Juigalpa si Ocotal. Dintre orasele-port amintim Bluefields, Corinto, El Bluff, Puerto Cabezas, Puerto Sandino, Rama, San Juan del Sur, San Juan del Norte si Masachapa. Alte destinatii populare printre turisti sunt Poneloya, Las Penitas, Insula Ometepe, Insula Big Corn, Insula Little Corn, Insulele Solentiname, Laguna de Apoyo, Vulcanul Masaya, Canionul Somoto, Padurea Neagra, El Castillo, Laguna Pearl, Cayos perlas, Raul San Juan, Vulcanul Mombacho si Rezervatia Naturala Padre Ramos.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.