Ghid turistic Macao

Situata in sud-estul Chinei, Macao (sau Macau) este una dintre cele doua regiuni cu statut special ale Chinei, alaturi de Hong Kong, si se gaseste in partea vestica a Raului Pearl, in timp ce Hong Kong se gaseste pe malul estic, la 70 km departare. La nord de Macao, se afla provincia Gunagdong, in timp ce sudul este strabatut de Marea Chinei. Cu o suprafata ce insumeaza doar 29.5 km², Macao este alcatuita dintr-o peninsula si doua insule mai mici, unite artificial, Taipa si Coloane. Acestea sunt cunoscute sub numele generic de Cotai Strip, stratiune renumita pentru numeroasele cazinouri.

Macao numara o populatie de 578.000 locuitori (2011) si este una dintre cele mai dens populate regiuni din lume cu 19,59 loc/km². Speranta de viata a macanezilor atinge 81,47 ani pentru barbati si 87,54 ani pentru femei, iar limbile oficiale vorbite in Macao sunt chineza si portugheza.

Fosta colonie portugheza pana in anul 1999, cand a devenit regiune cu statut special a Chinei, Macao imbina astazi arhitectura colonistilor portughezi cu elemente specifice asiatice. Recunoscut pentru cel mai mare cazinou din lume, inaugurat aici, in anul 2004, Macao a devenit destinatia turistica ideala pentru turistii pasionati de jocurile de noroc. De altfel, economia in Macao este sustinuta de turism si jocurile de casino. In afara de cazinouri, numeroasele baruri, restaurante si hoteluri de lux, ofera turistilor veniti aici o atmosfera vibranta, cu multe oportunitati de distractie si relaxare.

In Macao exista si doua plaje, Cheoc Van/Hac Sa (Nisip negru), situate in statiunea Cotai Strip. De asemenea, pasionatii de bowling se pot refugia la Domul din Macao, iar amatorii de sporturi extreme pot face bungee-jumping de pe Turnul din Macao.

Nici cei interesati de drumetii nu sunt uitati! Zona portuara incanta orice turist. Aspectul deosebit al orasului, respectiv constructiile ce dateaza din timpul colonistilor portughezi pot fi admirate in Taipa si Coloane. De asemenea, cladirea botezata sugestiv Macao Venetian, a patra ca marime din lume, nu va va lasa indiferenti. Centrul istoric din Macao, remarcabil pentru Bodhisatta Avalokitesvara, o zeitate chineza reprezentata grafic in maniera portugheza, ce face parte din patrimoniul cultural universal, alaturi de constructii arhitecturale ce dateaza inca din secolul XVI, fac din Macao o destinatie turistica aparte.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.