Ghid turistic Liban

Liban (Republica Libaneza) este o tara din Asia de Sud-Vest, situata pe tarmul estic al Marii Mediterane. La nord si est, Liban se invecineaza cu Siria, iar la sud cu Israel. Cele mai vechi dovezi ale civilizatiei in Liban dateaza de mai mult de sapte mii de ani.

Liban a fost casa fenicienilor, o cultura maritima care a inflorit timp de peste o mie de ani ( c. 1550-539 i.Hr.). In 64 i.Hr., regiunea a intrat sub dominatia Imperiului Roman si in cele din urma a devenit unul dintre cele mai importante centre ale crestinismului. In cele din urma regiunea a intrat sub dominatia Imperiului Otoman, o situatie politica care a durat timp de secole.

Inainte de Razboiul civil libanez (1975-1990), tara a cunoscut o perioada de prosperitate relativa calma si de renume, condusa de turism, agricultura si sectorul bancar. Datorita puterii sale financiare si a diversitatii, Liban, a fost cunoscut in zilele sale de glorie in calitate de „Elvetia Orientului”.

Acesta a atras un numar mare de turisti, astfel incat capitala Beirut a fost mentionata ca „Parisul Orientului Mijlociu”. La sfarsitul razboiului, au existat eforturi sustinute pentru a revigora economia si refacerea infrastructurii nationale.

Populatia din Liban cuprinde o mare varietate de grupuri etnice si religii. Localnicii sunt foarte primitori. Nu trebuie sa va fie teama sa le solicitati informatii deoarece cei mai multi dintre ei vor face tot posibilul pentru a va ajuta. Cu toate acestea este recomandat sa se evite orice comentariu la politica si religie.

Beirut are multe cartiere in care va puteti petrece viata de noapte – cartierul Gemmayze este in mare parte plin de baruri si restaurante; strada Monot ofera, de asemenea, cluburi de noapte si baruri.

Cluburile de noapte libaneze sunt foarte diverse, astfel ca puteti gasi atat cluburi „orientale” cat si „occidentala”, si, in unele cazuri, un amestec din ambele.

Libanul are, de asemenea, o mare scena de petreceri pe plaje, avand plaje si statiuni superbe, cum ar fi Oceana, Laguava sau Nisipurile de Edde si Janna Mer Sur. Aceste locuri nu sunt ieftine si pot fi foarte costisitoare, mai ales pentru turistii cu buget.

Liban are sase statiuni de schi cu pante ingrijite, unde puteti practica schi si snowboard la toate nivelurile. Libanul are ceva pentru toata lumea.

Fiecare dintre statiunile de schi are un gust diferit. Libanul este, de asemenea, unul dintre cele mai vechi site-uri de productie de vin din lume, iar astazi se bucura de o industrie infloritoare producatoare de vinuri premiate pentru export in intreaga lume, in special in Marea Britanie, Europa si Statele Unite ale Americii.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.