Ghid turistic Emiratele Arabe Unite

Emiratele Arabe Unite reprezinta o federatie formata din sapte emirate si se afla in partea de est a Peninsulei Arabice, la intrarea in Golful Persic.

Este o tara cu o istorie bogata si cu o cultura impresionanta, perfecta pentru turistii care vor sa viziteze Orientul Mijlociu. Unii o descriu ca pe o tara moderna si dinamica, iar altii ca pe un Disneyland Oriental. Pentru multi turisti Occidentali, Emiratele Arabe reprezinta un mediu extrem de familiar. Mall-urile sunt extraordinar de moderne, pline cu aproape orice produs disponibil si in Occident, in afara materialelor sexuale explicite.

Abu Dhabi este capitala Emiratelor Arabe Unite. Ajman este cel mai mic emirat si reprezinta o destinatie pentru cei cu un buget mai redus. Dubai este poate cel mai cunoscut emirat si locul cel mai vizitat de turisti. Este capitala comerciala a Emiratelor Arabe. Sharjah reprezinta o destinatie mai ieftina, ce ar pute caracterizata ca prafuita si haotica, dar care are propriul sau farmec. Umm al Quwain este cel mai pasnic emirat al tarii, ferit de aglomeratia prezenta in orasele mai mari.

O parte mai putin cunoscuta si explorata a Emiratelor Arabe este reprezentata de Rub’al-Khali, cea mai mare portiune continua de nisip din lume, aflata in interiorul sud-estic al Peninsulei Arabice.

Alcoolul este disponibil fara nicio problema in barurile si restaurantele din Dubai si in hotelurile turistice din toate celelalte state, in afara de Sharjah. Pentru a cumpara alcool in Dubai, Abu Shabi si Ajman este necesar sa demonstrati ca nu sunteti de religie musulmana. In celelalte emirate, Ras Al Khaimah, Fujairah si Umm al Quwain nu este necesar sa prezentati niciun document in momentul achizitionarii bauturilor alcoolice.

Drumurile si celelalte facilitati pubilce sunt moderne in Emiratele Arabe Unite, dar extrem de aglomerate.

Supermarket-urile ofera o larga varietate de produse din Europa si din Statele Unite ale Americii, impreuna cu produse indigene. Lanturile mari de magazine internationale, precum Ikea si Carrefour au in incinta lor restaurante de tip fast-food, cum ar fi McDonald’s si KFC.

Pe de cealalta parte exista asa numitele souks, un fel de piete aglomerate traditionale pline cu tot felul de produse din jurul lumii si cu magazine de covoare. Acestea pot fi greu de gasit de catre turisti, avand in vedere ca mall-urile castiga din ce in ce mai mult teren.

Cu toate ca in ghidurile turistice veti gasi informatii despre existenta centrelor comerciale souks din Abu Dhabi, este bine sa stiti ca acestea nu mai exista, fiind demolate in anul 2006. Insa, cu siguranta veti gasi souks in Dubai, iar recomandarea noastra este sa le explorati, pentru ca merita.

Asadar, pentru turistii Occidentali, Emiratele Arabe Unite reprezinta o destinatie turistica Orientala extrem de sigura, unde se pot bucura de confortul absolut si de exotismul ce caracterizeaza regiunea.

Acolo veti gasi cate putin din toate, va veti putea goli cardurile bancare la faimoasele magazine de designeri, va puteti relaxa pe o plaja superba savurand un cocktail in timp ce va faceti planuri cu privire la ce restaurant de lux veti cina si in ce club veti alege sa dansati toata noaptea.

Puteti merge la cumparaturi de suveniruri in celebrele souks, iar spre seara va puteti bucura de o plimbare cu camila prin desertul din Abu Dhabi. Toate aceste lucruri fac din Emiratele Arabe Unite o experienta unica si o destinatie de top.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.