Ghid turistic Cambodgia

Regatul Cambodgia este situat in Asia de sud est si se intinde pe o suprafata de 181.916 km², numara o populatie de 10.751.000 locuitori, cu o densitate de 59.1 locuitori/ km². Speranta de viata a cambodgienilor este de 60.66 ani pentru barbati si 65.53 ani pentru femei (2011). Limba oficiala a statului este khmera. Neoficial, se vorbeste pe arii extinse limbile franceza si engleza.

Cea mai mare parte a tarii este formata din campia drenata de fluviul Mekong (4.220 km) si de afluentii sai. In zonele de nord si est, campia este inconjurata de podisuri joase, iar in vest si sud-vest, de Muntii Kravanh. Aceastia separa campia centrala de campia joasa de-a lungul Golfului Siam. Fauna, extrem de variata, include tigri, leoparzi, maimute, elefanti, acestea fiind doar cateva dintre multitudinea de specii care traiesc aici.

Din punct de vedere administrativ, Cambodgia este alcatuita din 20 de provincii si trei municipalitati. Capitala tarii este la Phnom Pehn, oras situat in partea central-sudica a tarii, la confluenta raurilor Sap si Bossac.

Aici au loc, la fiecare inceput de noiembrie, celebrele serbari nautice, dar cele mai interesante atractii turistice raman templele budiste de la Angkor, zona care adaposteste nu mai putin de 600 de astfel de lacasuri, intre care Angkor Wat construit in secolul XII sau Angkor Thom, cetatea construita in forma de cruce sau templul de la Bayon cu cele 13 turnuri ale sale.

La fel de interesant este si Palatul regal, faimos pentru pardoseala din argint. La 291 km NV departare de capitala Phnom Penh, se afla orasul Battambang, o zona foarte populata turistic, cu numeroase temple, vechi de secole, dar si cu zona special amenajata pentru turisti – Sek Sak.

Mergand in directia nord-vest, la 314 km departare de capitala, se afla unul dintre cele mai mari orase cambodgiene, Siem Reap, un oras care va va atrage atentia prin arhitectura predominant chineza. Aici se afla majoritatea templelor importante, precum Angkor Wat, dar si Muzeul National Angkor.

Pe directia sud –vest, pornid din capitala, ajungeti in Sihanoukville, situat la 3 ore de condus, renumit pentru multitudinea de plaje si insule care se gasesc aici. Al treilea mare oras al Cambodgiei este Kampong Cham, situat pe malul raului Mekong si se gaseste la 124 km NV de capitala.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.