Statiunea Turunc Turcia

Datorită oamenilor, stilului de viaţă, cultură, istorie și natură, Turcia este o ţară nemaipomenită. Regiunea Mării Egee a asistat la aproape fiecare perioadă a Anatoliei, un moştenitor la cultura de secole, cu zeci de aşezări care au umplut paginile istoriei. Un paradis printre aceste aşezări este Turunc, un sat frumos ascuns în spatele dealurilor, unul din centrele turistice din zilele noastre, fost sat pescăresc. În față golful curat asemănător ghearelor unui crab şi dealurile pe care golful stă dau impresia unui vultur ce își adăpostește copilul său.

Ca toate celelalte regiuni din zonă, Turunç a fost neîncetat o aşezare din vremurile helenice  până în cele bizantine.
Mult timp după perioada bizantină aflăm că primele popoare stabilite aici erau cunoscute sub numele de yoruks, care au venit jos din Munţii Taurus în satul Osmaniye. Surse inevitabile ale vieţii pentru nomazi sunt oile, agricultura, cimbrul, frunze de dafin, salvia şi roşcovele.Statiunea Turunc Turcia 1O mare contaminare i-a învățat pe vechii coloniști să cunoască marea. În timp ce o mare din populaţie s-a mutat în jos pe mal, restul s-au stabilit  în zona denumită azi Dereozu Mahallesi. Viaţa la mare a schimbat rapid obiceiurile oamenilor din Turunç. Alternativele oferite de mare au crescut diversitatea resurselor, iar pescuitul a devenit un mod de viaţă.
Cu toate acestea, Turunç este un centru cu facilităţi de vacanţă, de la pensiuni la hoteluri de lux și centre comerciale. Clima vă permite să înnotați 7 luni pe an (din aprilie până în octombrie).

Vă puteți alătura excursiilor cum ar fi drumetii montane, jogging, scuba. Desigur, dacă doriţi puteţi face aceste activităţi pe tot parcursul anului, deoarece cea mai friguroasă zi în Turunç nu coboară sub 15 – 20 C. Totuşi, în cele mai fierbinţi zile (între iunie şi septembrie) briza rece vine din spatele dealurilor de vest și vă permite să vă răcoriți. Acesta este de 120 km de aeroportul Dalaman, şi 135 km. la Bodrum Airport. Turunc se află la 120 km de aeroportul Dalaman și la 135 km de aeroportul din Bodrum.Statiunea Turunc Turcia 2Cei care preferă o croazieră pot folosi bărci, iar cei cărora le place să călătorească pe drum pot merge cu autocarul.

Dezvoltarea rapidă a turismului a trasat un drum drept şi important  prin contribuţiile oamenilor care trăiesc în Turunc. Acesta este principiul comun al întreprinderilor locale ce servesc turiștii (indiferent dacă vin pentru o noapte sau o şedere mai lungă) la cele mai bune standarde.Statiunea Turunc Turcia 3

Datorită contribuţiilor poporului său, Turunç a primit Premiul European Blue Flag, care este un simbol al dezvoltării adevărate, deoarece în ciuda dezvoltării sale rapide, natura din Turunc a rămas nepoluată.
Turunç este localizat pe coasta de est a frumoasei Peninsule Bozburun. Aici există sate mici de explorat de-a lungul peninsulei, multe dintre ele încă relativ neatinse de creşterea turismului. Golfuri ascunse şi plaje pot fi găsite unde de obicei puteți înnota doar alături de familie în apele albastre ale Mării Egee.

Cel mai simplă modalitate de a explora este de a închiria o maşină, însă puteţi folosi și sistemul de transport public utilizând ”dolmus” sau serviciile de autobuz.
Piaţa din Turunç nu trebuie ratată. Are loc în zilele de luni pe unul din drumurile de-a lungul străzii din spate. Pur şi simplu urmaţi mulţimile pentru a-l găsi. În lunile de vară există o mulţime de tarabe care vând suveniruri turistice obişnuite, precum şi produse locale. Miere de pin din stupi de albine de pe munte (cutii mici albastre pe care le vezi pe marginea drumului) şi măsline (recoltate de la plantaţiile din apropiere) sunt vândute de mai multe tarabe.Statiunea Turunc Turcia 4

Dacă doriți să vă petreceţi o după-amiază în plimbare puteți merge în jurul satului. Este interesant de văzut cum trăiesc turcii la faţa locului, varietate de animale pe care le păstrează – de la pui la capre și chiar vaci. Ciripitul păsărilor te va însoţi, iar flora locală este fascinantă. Migdale, măsline şi smochini cresc peste tot. 

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.