Capul Anamur

Capul Anamur este situat la est de Alanya. Venind aici, veti fi cu siguranta incantanti sa vizitati si vechiul oras Anamurium, situat langa Anamur. Drumul strabate terase cu plantatii de banane si paduri de pin. Privelistea este absolut magnifica si in drumul vostru veti gasi numeroase vestigii de origine bizantina, elenistica sau din periodata Seljukilor.Capul Anamur

La 130 km de Alanya si la cativa km sud de drumul principal, se gasesc ruinele de la Anamurian. Acesta a fost pe vremuri un important oras fenician. Nu a mai fost reconstruit niciodata dupa ce a cazut in fata atacurilor piratilor arabi din sec.VII. De asemenea, aici se gasesc: un cimitir, cateva biserici, case vechi, bai publice, care mai pastreaza inca unele ziduri decorate cu mozaic.

Pe o insula de dimensiuni reduse se ridica orasul Anamur. La doar 7 km est de Anamur se gaseste Castelul Memure, construit pe la 1230, pe ruinele unei fortarete. Mai tarziu, a devenit cetatea emirilor Karamanoglu. Pe la 1300 au fost adaugate moscheea si alte doua incaperi cu priveliste spre mare. Cel mai usor de ajuns in aceasta zona este cu masina sau cu autobuzul. Este recomandat sa purtati haine cat mai subtiri si pantofi cat mai usori, pentru ca aveti de parcurs cam 10 km pe jos. In zona se gasesc numeroase restaurante si hoteluri.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.