Vulcanul Montaña Caldereta, Lanzarote, Insulele Canare

Cu o înălțime de peste 450 de metri și un crater cu un diametru de 1.200 de metri, Caldera Blanca este unul dintre cei mai impresionanți vulcani de pe insula Lanzarote. Acesta se află în municipiul Tinajo și impresionează prin statura sa imponentă și grandioasă specifică vulcanică.

Poteca de unde incepe drumeția pentru a vizita Caldera Blanca are o lungime de aproximativ 10 kilometri și poate fi parcursă în aproximativ patru ore.

Punctul de plecare este un parc de mașini situat pe un drum de pământ numit „Camino del Cráter”, în apropierea de Ermita de los Dolores.

De acolo, veți începe un traseu de puțin peste 1 kilometru (aproximativ 25 de minute), care merge in zig zag printr-un câmp de lavă solidificată, până când veți ajunge la La Caldereta, un alt vulcan mai mic. După ce treceți de vulcanul La Caldereta și continuați pe traseu, veți ajunge în cele din urmă la baza celebrului vulcan Caldera.

Urcarea nu implică dificultăți tehnice semnificative, iar de la înălțimi veți putea observa contrastul dintre alb al vulcanului și lava care este de culoare neagră, precum și imensitatea craterului său. Până la acest punct, este o rută relativ ușoară care nu necesită o condiție fizică foarte bună.

Totuși, pentru cei mai aventuroși care doresc să vadă Parcul Național Timanfaya, pot înconjura craterul spre stânga până când ajung la punctul cel mai înalt al vulcanului.

Este important de menționat că trebuie să fiți precaut pe parcursul acelei părți a traseului, deoarece vânturile puternice pot face dificilă urcarea. Din acest motiv, se recomandă întotdeauna să urcați atunci când vremea este bună și să vă fixați bine piciorul, fără grabă.

Poteca pe unde mergi este formată doar din pietre de diferite mărimi. Dacă nu ai un bocanc cu talpa destul de tare e posibil să ai probleme cu tălpile picioarelor după aproximativ o oră de mers. De specificat că nu există surse de apă sau locuri unde te poti adăposti de razele soarelui.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.