Islote de Hilario, Parque Natural del Timanfaya, Lanzarote, Insulele Canare

Parcul Natural del Timanfaya în Lanzarote este cunoscut pentru fenomenele geotermale spectaculoase, inclusiv emanații de vapori și zone unde pământul este încă fierbinte de sub suprafață. Aceste fenomene sunt rezultatul activității vulcanice în curs și creează un peisaj aproape lunar.

În anumite zone ale parcului, se pot vedea emanații de aburi și fumuri provenind din crăpăturile pământului. Acestea sunt cauzate de activitatea geotermală, cu apa care intră în contact cu straturile de rocă fierbinte subterană și apoi revenind la suprafață sub formă de abur.

În timpul erupțiilor vulcanice anterioare, temperaturile ridicate din interiorul pământului au format straturi de roci topite care încă păstrează căldura. Prin urmare, în unele zone, chiar dacă nu există flăcări vizibile, solul este încă fierbinte și poți simți căldura emanând de sub suprafață.

În apropierea centrului de vizitare, există zone unde ghizii parcului efectuează experimente pentru a evidenția căldura geotermală. De exemplu, ei pot utiliza căldura subterană pentru a arăta cum pot fi aprinse materiale inflamabile, ceea ce subliniază energia intensă eliberată de activitatea vulcanică.

Este important de menționat că anumite părți ale parcului sunt protejate strict pentru a conserva mediul și pentru a preveni orice deteriorare din partea vizitatorilor.

În Parcul Natural del Timanfaya din Lanzarote, există un restaurant numit „El Diablo” (Diavolul), care utilizează căldura geotermală din adâncul vulcanului pentru a găti mâncăruri.

Acest restaurant este parte a unui centru de vizitare și interpretare și oferă o experiență culinară inedită.

Caracteristica principală a acestui restaurant este utilizarea unui grătar special amplasat peste o gaură în pământ, alimentat de căldura emanată de subteran. Această căldură provine din activitatea geotermală a vulcanului din apropiere și este suficient de intensă pentru a găti alimentele.

Tururile ghidate sunt modalități sigure și informative de a explora aceste fenomene naturale unice. De asemenea, condițiile meteo și starea parcului pot afecta accesul la anumite zone, deci este întotdeauna bine să verificați informațiile locale înainte de a vizita.

Pentru cele mai actuale informații și detalii despre „Islote de Hilario” și Parcul Natural del Timanfaya, vă recomand să verificați sursele oficiale ale parcului sau să luați legătura cu autoritățile locale de turism pentru ghiduri și recomandări.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.