Castelul Turjak Grad

Turjak Grad a fost menţionat pentru prima oară în 1220, iar castelul original se află pe o porţiune stâncoasă, puţin mai jos faţă de poziţia actualului castel. Prezenţa ambelor castele a fost menţionata în 1318, iar astăzi, din cel iniţial se văd doar ruinele.

Numele a fost împrumutat de la conţii de Turjak- lorzii Auerspergs, cel mai de seamă reprezentant al familiei fiind Andrej, cel care a condus armata ce i-a înfrânt pe turci în bătălia de la Sisak din 1593.

Afectat în urma celui de-al Doilea Război Mondial, a fost restaurat spre sfârşitul sec.XX, lucrările continuând şi astăzi.

În timpul al doilea război mondial, castelul a fost grav avariat. Renovarea castelului a început în secolul 20 și este încă în curs de desfășurare. În 1988, castelul a fost proclamat ca patrimoniu cultural și istoric și remarkableness naturale.

Particularitățile castelului sunt turnul rotund, bastilles, și o sală de apărare  într-o formă de triunghi, una dintre cele mai vechi de acest gen în toată Europa Centrală.

Castelul nu a avut o grădină, dar în jurul său există multe căi pietonale. Pădurea din apropierea satului ascunde un cimitir, cu pereți și o capelă. Într-o piatră de mormânt în formă de templu sunt îngropate capetele de Turjak. Aici inima contelui Hanno Auersperg, care a căzut la douăzeci și trei de ani  într-o luptă la Gaetta, Italia.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.