Mânăstirea Cristorel

Manastirea Cristorel mai este cunoscuta si sub denumirea de Manastirea “ Sfintii Ilie si Lazar “, si de aceea poarta hramul Sfintii Ilie si Lazar. Data in care are loc hramul manastirii este 20 iulie si Sambata lui Lazar.

Practic, Manastirea Cristorel poarta denumirea satului unde este situata ( satul Cristorel din judetul Cluj ). Stareta de la Manastirea Cristorel este Monahia Parascheva Buculei. Duhovnicul de la Manastirea Cristorel este Ierom. Siluan Trambitasu.

Manastirea Cristorel a inceput sa fie ridicata abia in anul 1998. Lacasul de cult este situat intr-un peisaj extrem de frumos. Mai exact intr-o poienita, inconjurata de o padure de foioase. Prima obste crestina care s-a format la Manastirea Cristorel a fost compusa dintr-un grup de surori care au venit de la Sihastria Raraului, Moldova.

Acestea au locuit in satul Cristorel in anul 2010 in perioada cuprinsa intre lunile februarie si mai.

Incepand cu data 1 iulie bisericuta din satul Cristorel a fost transformata intr-o manastire exclusiv de calugari. La aceea data a fost numit staret ieromonarhul Andrei Coroian. Incepand cu data de 1 iunie 2006 se ia decizia ca Manastirea Cristorel sa redevina manastire exclusiv de calugarite. In ziua de azi la manastirea din localitatea Cristorel isi duc traiul 10 maicute. Tot complexul este compus din: bisericuta si clopotnita din lemn si un singur corp care este alcatuit din 2 chilii.

Manastirea Cristorel este coltul perfect de Rai. Se poate spune ca aici este Raiul tuturor credinciosilor. Toate aceste afirmatii sunt posibile si datorita faptului ca lacasul de cult este asezat intr-un peisaj superb, fara de pacat. Turistii si credinciosii au toate motivele sa vina intr-o scurta vizita pana la acest loc extrem de frumos.

Odata ajunsi, viata lor se va schimba, evident in bine. In sensul ca se vor incarca cu energie si se vor simti mult mai apropiati de Dumnezeu si de toate cele sfinte. O vizita pana la Manastirea Cristorel este bine – venita oricand pentru oricine. Astfel, acest lacas de cult este unul dintre cele mai frumoase din judetul Cluj.

Obiectivul este deshis turistilor fara taxa de vizitare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.