Biserica Mănăstirii din Sighișoara

Biserica Manastirii din Sighisoara face parte din categoria lacaselor de cult cele mai reprezentative ale orasului. Biserica Manastirii din Sighisoara este vizitata anual de mii de turisti, fiind unul dintre obiectivele turistice cele mai insemnate ale regiunii.

Biserica dateaza din secolul al XIII-lea, trecand prin numeroase incercari istorice. Unul dintre cele mai vechi monumente istorice este Biserica Mănăstirii din Sighișoara care datează din anul 1298, fiind o biserică ce deservea călugărilor dominicani.

Astăzi, aceasta atracție importantă a Cetății Sighișoara adăpostește Biserica Evanghelică Lutherană. Foarte aproape de Turnul cu Ceas, aceasta reprezintă simbolul creștin suprem, în zile de sărbătoare preotul realizează o slujbă frumoasa, iar mai apoi iese din biserică și dă mâna cu toți enoriașii.

Aceasta a fost refacuta in totalitate in perioada anilor 1484-1515, imitand constructiile tip hala. In prezent, turistii ajunsi aici mai pot admira anumite piese cu o vechime considerabila. Putem aminti cristelnita de bronz din anul 1440, covoarele orientale.

Odata ce pasesti inlauntrul sau nu ai cum sa nu remarci sunetele frumos armonioase ale orgai. Altarul bisericii dateaza din anul 1680, fiind construit in stil baroc si este sculptat de Johann West.

Bine de stiut:
Biserica Manastirii din Sighisoara se afla situata pe strada Turnului, in Piata Muzeului.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.