Prăpăstiile Zărneștiului sau Cheile Zărneștiului

Prăpăstiile Zărneștiului reprezintă un canion îngust, de unde se poate ajunge la Platoul Măgura, cabana Curmătura și Munții Piatra Craiului.

Pe traseu, veți fi impresionați de sălbăticia peisajelor și spectaculozitatea pereților de stâncă, care constituie trasee captivante pentru temerarii alpinismului.

De asemenea, zona impresionează și datorită atracțiilor turistice dispuse de-a lungul defileului, precum: peștera Mare și peștera Mică din Prăpăstii, Fântâna lui Botorog și Fântânile Domnilor.

Puteți face popasuri la nenumărate locuri de belvedere, unde aveți ocazia să faceți cele mai frumoase fotografii de vacanță.

Prăpăstiile sau Cheile Zărneștiului constituie o arie protejată din interiorul Parcului Național Piatra Craiului, alături de celelalte trei zone carstice: Cheile Dâmbovicioarei, Cheile Brusturetului si Cheile Dambovitei, situate pe teritoriul judetului Arges.

De asemenea, Parcul gazduieste si Pestera Liliecilor, o arie cu caracter de monument al naturii.

Pentru că se află în Parcul Național Piatra Craiului, din luna mai până în luna octombrie este necesară achiziționarea unui bilet acces în valoare de 5 lei/persoană (valabil 7 zile). Acesta poate fi achiziţionat de la unul dintre tonomatele amplasate în Zărneşti, de la rangerii care patrulează în zonă sau online/SMS (detalii https://www.pcrai.ro/bilete).

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.