Palatul Jean Mihail

Palatul Jean Mihail se gaseste in centrul orasului Craiovei, in inima Olteniei. Palatul este destul de vechi, fiind considerat o adevarata opera de arta pentru aceste tinuturi.

Constructia Palatului Jean Mihail a inceput in anul 1899 la cererea lui Constantin Mihail. Acesta a fost realizat dupa proiectul arhitectural al arhitectului de origine franceza Paul Goterreau.Palatul_Jean_Mihail_Craiova

Palatul Jean Mihail s-a demonstrat a fi una dintre cele mai valoroase opere de arta din domeniul arhitecturii romanesti. La constructia sa au luat parte cei mai valorosi constructori, materialele fiind de cea mai inalta calitate. Oglinzi aduse din Venetia, candelabrele de cristal de Myrano, marmura cu care au fost placate scarile, matasea care a imbracat peretii palatului, mobilierul din lemn masiv au creat din acesta o constructie admirata de toti locuitorii tarii.

Cu toate acestea, Constantin Mihail nu a apucat sa se bucure mult timp de frumusetea palatului, murind cativa ani mai tarziu, in anul 1907.

Mostenirea Palatului Jean Mihail a ramas fiilor acestuia. Fiul cel mic, Jean a locuit in Palat, insa pentru a nu deranja operele valoroase ce se aflau in interiorul sau s-a retras intr-una dintre camerele din spate ale Palatului Jean Mihail, fara a profita niciodata de luxul lasat de tatal sau. Fiind mostenitorul mai multor rude, Jean Mihail a ajuns unul dintre cei mai bogatiromani, girand statul roman pentru imprumuturile externe, in perioada crizei economice.Palatul Jean Mihail

Dupa moartea sa, palatul Jean Mihail a fost donat, prin testament, statului roman. Cu toate acestea, palatul a fost deschis publicului o singura data, in perioada 24-31 octombrie 1943, gazduind aici expozitia „Saptamana Olteniei”.
Bine de stiut:

Palatul Jean Mihail se afla pe strada Unirii, nr.15, Craiova, judetul Dolj.Galerie foto

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.