Muzeul Vrancei

Muzeul Vrancei se afla in inima orasului Focsani, adapostind o serie variata de colectii istorice, etnografice, arheolorgice si de stiinte ale naturii.

Muzeul Vrancei nu este gazduit de una dintre cele mai impunatoare cladiri din orasul Focsani, insa acesta are in subordine o serie de sectii, extinzandu-se pana la Mausoleele de la Marasesti, Marasti sau Soveja, avand in coordonare directa casele memoriale ale lui Ion Roata si Alexandru Vlahuta.

In interiorul Muzeului Vrancei vom putea observa o colectie destul de numeroasa care incearca sa ateste primele urme de viata ale romanilor in aceste locuri, demonstrand astfel evolutia comunitatilor umane pe teritoriul judetului Vrancea.Muzeul Vrancei

Colectia arheologica a Muzeului Vrancei cuprinde o serie de unelte, arme, podoabe, obiecte din ceramica, tezaure – toate datand din epocile de bronz, dar si ale neoliticului mijlociu in tara noastra, parte dintre ele fiind de origine geto-dacica.

Initial, Muzeul Vrancei a fost deschis ca muzeu al Filialei de Vanatoare in anul 1958, avand in administrare un numar de 334 de piese vanatoresti.

La demisolul Muzeului Vrancei, turistii pot admira un frumos acvariu care are in alcatuire un numar de 16 acvarii de sticla si 9 bazine in care se poate observa o flora si fauna acvatica destul de diversa.

Odata ce pasim pe treptele Muzeului Vrancei vom intra in lumea pasarilor, muzeul gazduind o serie numeroasa de specii de pasari impaiate. Tot la parter, muzeul gazduieste o colectie de obiecte de vanatoare, dar si de trofee aduse in cinstea acestui domeniu.

Bine de stiut:

Muzeul Vrancei gazduieste un numar de 53.000 de piese de colectie muzeala.

Muzeul Vrancei se afla pe Bulevardul Garii, nr.5, Focsani.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.