Mănăstirea Sfinților Împărați Constantin și Elena din Codăeşti

În anul 1993, la initiativa monahilor Andrei Pascaru și Haralambie Morărescu, ia ființă așezământul monahal de la Codăești. Lucrările de construcţie au fost coordonate de părintele arhimandrit Ștefan Gușă. Pe data de 2 iulie 1995, Episcopul Ioachim Mareș a sfințit prima biserică, cu hramul „Sfântul Apostol Andrei”, precum și locul pentru biserica mare a schitului. Tot în această perioadă a fost amenajat și un corp de chilii.

Lucrările la biserica mare au fost finalizate în anul 2018, moment în care a fost sfințită, de către Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor.

Biserica este construită în stil ștefanian, pardosită cu marmură, pictura interioară fiind executată de pictorul Liviu Bumbu din Cluj-Napoca. Mobilierul, sculptat în lemn de stejar, și catapeteasma sunt opera sculptorului Ovidiu Tuca din Vânători-Neamț.

Schitul „Sfinții Împărați Constantin și Elena” aparține de Mănăstirea „Sfântul Ștefan cel Mare” – Movila lui Burcel, iar egumenul schitului este părintele ieromonah Petroniu Scutaru.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.