Mănăstirea Grăjdeni

Manastirea Grajdeni este o manastire cu obste de maici din judetul Vaslui. Purtand hramul Sfanta Treime, bisericuta manastirii este incalzita neincetat de rugaciune si slujbe.

Numele de Grajdeni vine de la grajdurile care adaposteau caii Postei. Aici obisnuia sa poposeasca si Petru Rares, in drumul lui cu carele de peste, de la Galati la Suceava. Legenda locului spune ca, intr-un an, trecand cu carele de la Galati spre Suceava, a dormit sub un copac din padurea Grajdeni (pe atunci nu exista satul) si a avut un vis foarte frumos, in care cele doua dealuri din fata erau de aur si i se inclinau lui, iar din gura ii iesea un roi de albine.

Ajuns aproape de locul pe care astazi se afla gara Crasna, este intampinat de o solie de calareti domnesti de la Suceava, care-i aduc vestea ca Divanul domnesc si Mitropolitul tarii l-au ales Domn. Ajungand cu adevarat Domn, a hotarat ca in locul unde a avut visul cel frumos sa ridice o biserica.

Mânăstirea Grăjdeni e situată la 15 km sud-est de oraşul Bârlad, pe şoseaua Bârlad-Târgul Bujor-Galaţi. Din Bârlad până la intersecţia din Trestiana, unde se urmează drumul către fruntişeni sunt 3 km, iar de aici la mănăstire 12 km.

Drumul este recent asfalatat și arata destul de frumos. Ultimii 500 de metri din drum sunt pietruiti. Aşezământul este construit într-o poiană a platoului unui deal, la 1 km de sat. La est şi sud-vest de mănăstire sunt dealuri acoperite cu păduri de foioase.

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.