Grădina Zoologică Oradea

Grădina Zoologică se situează în partea de sud-vest a municipiului Oradea, în parcul Reday, pe strada Matei Basarab numărul 1, în vecinătatea parcului Bălcescu şi a stadionului Tineretului.

Grădina Zoologică este un spațiu ideal de agrement pentru toată lumea. Poziţia este una deosebit de favorabilă, într-un mediu natural de excepţie, cu arbori seculari din diverse specii, dar şi cu plantaţii recente de arbori şi arbuşti.

În prezent, grădina deţine un efectiv de peste 650 de exemplare de animale din specii reprezentative, de pe aproape toate continentele: maimuţe, urşi, lupi carpatini, vulpi, tigri, lei, jaguar, leoparzi, lame, cerbi carpatini, cerbi lopătari, căprioare, ponei, pitoni, caimani, fazani, papagali, păuni, porumbei.

Majoritatea sunt perechi care se reproduc în habitatul ocupat, în incintă. Pentru redotarea şi refacerea efectivelor sunt practicate schimburile de animale cu alte grădini zoologice din ţară şi străinătate.

Suprafaţa totală a Grădinii Zoologice este de 75,738 mp împărţită în patru zone funcţionale:

1. expoziţională, cu 38 de spaţii în diferite forme de ţarc şi adăpost; pavilion; volieră, reptilariu şi aqvariu;

2. zona de utilitate publică, care cuprinde clădirea amenajată pentru intrarea vizitatorilor; zonă de relaxare; toaletă publică; punct de prim ajutor si capela Rheday;

3. zona administrativă, formată din clădiri administrative şi angajaţi; cabinet veterinar şi spaţii amenajate pentru atelier, pentru depozitare furaje şi cereale, precum şi spaţii pentru prepararea hranei şi cameră frigorifică;

4. zona informativă, formată din două clădiri rustice unde vor derula filme educaţionale despre diferite specii de animale, în faţa amplasamentelor sunt montate panouri care conţin informării despre diferite specii de animale.

Grădina Zoologică Oradea este deschisă publicului vizitator zilnic între orele 9:00 și 18:00, ultima intrare fiind cu o ora inainte de inchidere.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.