Casa memorială Nicolae Ceaușescu din Scornicești

În localitatea Scornicești din județul Olt se află casa memorială a președintelui comunist Nicole Ceaușescu. Acesta a fost cel mai longeviv și mai cunoscut dictator român ce a condus țara timp de 22 de ani (1967 – 1989).

Casa unde a crescut dictatorul român, transformată în muzeu, este compusă din două camere de dimensiuni mici, un hol și un pridvor. Aici se păstrează o parte din mobilierul și obiectele familiei, precum și câteva tablouri și un bust al Alexandrei Ceaușescu, mama dictatorului.

A fost construită spre finalul secolului al XIX-lea, în stil simplu, tradițional, specific caselor zonei și este alcătuită din două încăperi, un hol și un pridvor. A fost păstrat mobilierul original și mai multe obiecte casnice, lăzi de zestre, fotografii, bustul mamei acestuia, Alexandra, sau o pictură cu Nicolae Ceaușescu care-l ilustrează la vârsta de 14 ani.

Un detaliu mai puțin știut e că încă din perioada comunismului era un obiectiv turistic, iar cadrele de învățământ aduceau elevii să vadă locul unde s-a născut cel care îi conducea.

Pentru unii e un loc al nostalgiei, pentru alții al curiozității sau al nepăsării. Acum, în Scornicești mai trăiesc câteva rude îndepărtate ale lui Ceaușescu.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.