Casa Ceaușescu din București

“Casa Ceaușescu” a fost pentru un sfert de secol (1965 – 1989) reşedinţa privată a soţilor Nicolae şi Elena Ceauşescu, şi a copiilor acestora, Nicu, Zoia şi Valentin.

Ridicată la mijlocul anilor 60 și cunoscută în epocă drept obiectivul “Palatul Primăverii”, locuința a fost mărită între anii 1970 – 1972. Pentru proiectarea reşedinţei familiei Ceauşescu a fost preferat arhitectul Aron Grimberg-Solari (n.1928).

Arhitectura palatului este completată de ansamblul peisagistic conceput de arhitectul Robert Woll (dealtfel şi principalul designer al mobilierului reşedinţei) şi de inginerul peisagist Teodosiu.

“Casa Ceaușescu” surprinde atât prin spațialitate, volumetrii echilibrate, cât și prin decorul interior luxos, confortabil, datorat arhitecților Robert Woll și Agrippa Popescu.

Pentru ornamentele interioare din lemn ale camerelor reședinței s-au folosit esențe de lemn , de diverse culori, autohton (stejar, paltin, cireș, nuc) și exotic (mahon, trandafir, păr african, cireș canadian).

În incinta expoziției se regăsește o impresionantă colecție de tablouri semnate de Octav Băncilă, Camil Ressu, Rudolf Cumpăna, Dumitru Ghiață, George Baron Lowendal precum și o mulțime de tapiserii lucrate manual, plus un mare număr de mozaicuri realizate manual de prof. Olga Porumbaru și prof. Florin Pârvulescu.

  • “Casa Ceaușescu” poate fi vizitată de către grupuri de minim 5 și maxim 10 persoane
  • Este obligatorie programarea cu cel puțin o zi înainte de vizitare
  • Vizita se face exclusiv cu ghidaj de specialitate in limbile romana si engleza.
  • “Casa Ceaușescu” este deschisă publicului de marți până duminică, între orele 10:00 și 17:00.
  • Intrarea ultimului grup se face la ora 17:00.
  • “Casa Ceaușescu” este închisă publicului în ziua de luni pe parcursul întregului an și de sărbătorile legale din România.

PROGRAM

Marți – Duminica : 10:00 – 17:00
Luni: Inchis
Intrarea ultimului grup se face la ora 17:00.
Este recomandată programarea cu cel puțin o zi înainte de vizitare

ADRESA :

  • Bulevardul Primaverii nr.50, Bucuresti, Romania
  • EMAIL  : [email protected]
  • TELEFON:  +40 213 180 989 FAX: +40 213 180 985

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.