Pestera Liliecilor din Cheile Carasului

Pestera Liliecilor din Cheile Carasului este situata in apropierea comunei Carasova, judetul Caras-Severin. Intrarea de mari dimensiuni in Pestera Liliecilor este deja emblematica pentru Cheile Carasului, forma acesteia asemanatoare continentului african este ea insasi un obiectiv turistic.

Pestera Liliecilor nu este intretinuta de autoritatile locale si de aceea nu sunt formatiuni oficial recunoscute si stalactitele si stalagmitele care au existat candva au fost rupte de turisti lipsiti de respect. Pentru a ajunge la pestera trebuie sa mergeti in Carasova dupa care porniti pe sub podul de deasupra comunei catre chei. Urmariti traseul marcat cu banda albastra intre 2 benzi albe si dupa 1-2 ore ajungeti la pestera.

Intrarea in pestera se realizeaza printr-o gaura cu diametru de aproximativ 10 metri, fiind necesara traversarea raului Caras prin apa (apa nu depaseste lungimea picioarelor ca adancime) si catararea unui perete de stanca de aproximativ 4-5 metri. Pentru alpinistii amatori accesul in pestera se poate face si coborand de deasupra pesterii.

Principalul obstacol in vizitarea pesterii este pragul de 6-10 m de la intrarea acesteia. Galeria are dimensiuni mari in prima parte a pesterii, pe podea sunt depozite de guano, apoi apar cateva gatuituri cauzate de concretiunile abundente care ocupa mare parte din sectiunea galeriei.

Pe masura ce se inainteaza, dimensiunile galeriei se micsoreaza, aceasta reducandu-se treptat la un taras intre arcul galeriei si nisipul de pe podeaua acesteia, nefiind indicata vizitarea pesterii dincolo de acest punct.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.