Muzeul Balnear Buzias

Muzeul Balnear Buzias, deschis spre vizitare doar sambata si duminica (orele 14- 17),conţine o colecţie de documente (fotomontaje) cu scop educativ, care ilustrează istoricul staţiunii (exemple: descoperirea apelor minerale de către Dr. Gheorghe Ciocârlan şi Emil Lindenmeyer; împlinirea a 100 de ani de funcţionare a căilor ferate la Buziaş, Ladă de voiaj din secolul al XIX-lea; Pavilionul restaurant Cazinou din Buziaş Ridicat în 1896, a funcţionat până în 1902; vizita împăratului Frantz Joszef la Buziaş, Efigii ale Farmaciei Hygeea), vase din neolitic şi ceramică tracică, obiecte de mobilier din sec. al XIX-lea şi obiecte sanitare ce au fost folosite în stabilimentele balneare. Muzeul Balnear Buzias 1

Obiectele muzeale sunt expuse în şase săli, având următoarea tematică:
* Sala I – Istoricul staţiunii Buziaş.
* Sala II – Descoperirea apelor minerale la Buziaş.
* Sala III – Dezvoltarea staţiunii Buziaş (cu prezentarea efectelor terapeutice ale apelor minerale).
* Sala IV – Salon din secolul al XIX-lea cu patru stiluri de mobilier (baroc, rococo, florentin, ecliptic); fotomontaje cu Dr. Gheorghe Ciocârlan, primul medic balneolog român, şi cu împăratul Frantz Joszef.
* Sala V – Sala de tratamente medicale.
* Sala VI – Macheta staţiunii Buziaş (cu obiectivele balneare din trecut şi prezent).

Muzeul Balnear Buziaş este vizitat anual de aproape 8.000 de persoane – turişti aflaţi la tratament sau în trecere prin staţiunea Buziaş, precum şi de multe delegaţii străine.

Muzeul Balnear Buziaş – Strada Avram Iancu , nr. 23 , 305100 Buzias

Fax: 0256 321581

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.